Ako ste u Zagrebu primijetili billboarde s ovim pomalo neobičnim plakatom, a nije Vam jasno o čemu se točno radi i tko stoji iza njih, na pravom ste mjestu da doznate! Iza ovih billboarda stojimo mi – Požgaj Grupa – jedan od najvećih subjekata, izvoznika i brendova hrvatske drvne industrije.

Požgaj Grupa se proteklih mjeseci u javnom prostoru pojavljuje s ciljem da javnost upozna s važnom temom hrvatskih šuma i drvne mase kao ključnim resursom za razvoj gospodarstva u budućnosti i polugom za rast životnog standarda građana RH. Radi selektivne, nedosljedne i dvojbene primjene kriterija za dodjelu kvota drvne mase od strane Hrvatskih šuma, pri čemu se oni (kao u našem slučaju) ne ustručavaju ni zloupotrijebiti svoj položaj monopoliste, posječeni drvni etat ne usmjerava se prvenstveno proizvođačima-finalistima, koji stvaraju najveću dodanu vrijednost. Statistika pokazuje da su proizvodnja i izvoz gotovih proizvoda unatrag nekoliko godina u padu, dok se sve više izvozi upravo sirovina.

Kakve to veze ima sa mnom, pitate se? Takva politika Hrvatskih šuma obezvrjeđuje jedan od najvažnijih resursa u vlasništvu RH – šume! Taj resurs i to bogatstvo pripadaju društvu – svakome od nas, što znači da se na ovaj način osiromašuju mnoge generacije hrvatskog naroda.

Nakon što duže razdoblje sve nadležne institucije upozoravamo na klijentelističku politiku Hrvatskih šuma i dokazujemo nezakonitost izbacivanja naših društava iz javnog natječaja za prodaju trupaca za 2021. g. (uglavnom bez njihove adekvatne reakcije), javnost smo o tome odlučili upoznati i na ovaj način – postavljanjem billboarda u glavnom gradu. Ovo je također i naša poruka svim institucijama povezanim uz raspodjelu drvne mase da ćemo biti ustrajni u našem cilju, bez obzira što nas se u tome pokušava ignorirati i minorizirati problem na koji ukazujemo.

Pratite nas i podržite naše nastojanje da i dalje budemo javno vidljivi, dok se predmetna problematika javno ne “otvori” i dok ne dođe do nužnih promjena modela i odgovornih! 💪

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=157131476396318&id=100062984001702