Različitim površinskim obradama, poput premazivanja zaštitnim premazima (lakom i uljem), drvo štitimo od utjecaja iz okoline (poput vlage) i habanja uslijed korištenja (npr. hodanja po parketu). Osim što mu premazivanjem produžavamo životni vijek i čuvamo njegovu ljepotu, površinske obrade imaju značajan utjecaj i na izgled samog drva. Primjenom postupaka poput četkanja i bojanja (bajcanja) drva ističemo njegov karakter na način da naglašavamo njegove prirodne karakteristike. Na taj način drveni pod u mogućnosti smo prilagoditi interijeru, bio on moderan ili tradicionalan.

BRUŠENO

Brušeni drveni pod predstavlja tradicionalni izgled poda koji se temelji na karakteristikama i strukturi hrasta, bez tekstura dodanih strojem ili ljudskom rukom. Njegova površina je jednostavno brušena i polakirana ili nauljena.

ČETKANO

Struktura drveta je naglašena četkanjem koje stvara opipljivu teksturu na površini. Četkanje naglašava karakter drva. četkana površina poda treba biti zaštićena uljem ili lakom.

LAKIRANO

Površina drvenog poda je lakirana visokokvalitetnim UV-lakom. Moderan polu-mat ili mat ton elegantno naglašava prirodnu boju drva. Lak podu daje jaku zaštitu i jednostavan je za održavanje.

ULJENO

Površina uljenog poda je nauljena visokokvalitetnim oksidativnim uljem koje je bazirano na prirodnom biljnom ulju. Savršen je odabir za one koji nastoje živjeti u skladu s prirodom. Uljeni podovi su vrlo jednostavni za popravak i obnovu.

BOJANO

Da bi se prilagodio karakteru i stilu prostora, drveni pod može biti obojan (bajcan). Paleta bijelih, neutralnih, crvenih, smeđih pa čak i vrlo tamnih boja dostupna je u oba premaza – laku i ulju.

DIMLJENO

Dimljenje je kemijski proces koji potamnjuje drvo na prirodan način. Svaka daska drugačije reagira na proces dimljenja, što rezultira prirodnim rasponom tamnih, srednje tamnih i svijetlijih tonova na drvenom podu.

ORIGINAL FACE

Površina drvenog poda je istodobno četkana, zapiljena i neravna. Naglašene su prirodne karakteristike drva, koje tako povećavaju šarm poda kroz njegovu pomalo “grubu” pojavu.

KVRGE I RASPUKLINE

Prirodne kvrge i raspukline su ono što drveni pod čini toliko osobitim. One mogu ostati otvorene (nekitane), naglašavajući tako rustikalni šarm dasaka, ili mogu biti pokitane ukoliko se preferira glatka površina poda.